Skip to content

Kaas van de boerderij

Kaas van de boerderij

Ons assortiment kaas van de boerderij, bestaat uit zowel boerenkazen als boerderijkazen.

Boerenkaas

Boerenkaas wordt gemaakt van rauwe koemelk. Dit houdt in dat de melk niet verhit wordt, waardoor alle bacteriën in de kaas blijven leven. Dit boerensmaakje geeft de kaas een extra smaakdimensie.

Niet alle kazen mogen zomaar de naam ‘boerenkaas’ dragen. De naam boerenkaas is namelijk beschermd en mag alleen gedragen worden door kazen die op traditionele wijze door de boer worden gemaakt op de eigen boerderij van niet verwarmde melk van de eigen kudde. Het gaat hierbij om (half) harde kazen bereid uit rauwe melk van rundvee, geiten, schapen of buffelkoeien, gewonnen van in hoofdzaak eigen melkvee en met een specifieke vorm, korst en vetgehalte. Hiermee voldoen deze kazen aan de eisen van ‘Gegarandeerde Traditionele Specialiteit’ (GTS). Het GTS-keurmerk is zichtbaar op onze boerenkazen.

Uit onderzoek blijkt dat de micro-organismen in deze kaas belangrijk zijn voor het verhelpen van een verstoorde darmwerking. Ook is boerenkaas rijk aan eiwitten en peptiden. Deze peptiden hebben een positief effect op je gezondheid en immuniteit.

Kaaswinkel Den Haag
Kaasboer Den Haag

Boerderijkaas

Boerderijkaas wordt gemaakt van gethermiseerde melk. Dat is melk die kort wordt verwarmd tussen de 40-65 graden. Hierdoor gaat een gedeelte van de bacteriën dood, maar niet alle bacteriën. Dit betekent dat ook boerderijkaas dat ‘boerensmaakje’ heeft.

Zie hieronder een overzicht van al onze kazen van de boerderij. Alle kazen zijn met liefde bereid door de boer en dat proef je!